Foto: Suzanne Blanchard

Iedere leider en elke organisatie heeft vroeg of laat behoefte aan een sterk eigen verhaal, dat inspireert, verbindt en aanzet tot actie. Een krachtig verhaal begint met luisteren. Door iemand die met een frisse blik naar jouw doelen en dilemma’s kijkt. Iemand die zich razendsnel inleeft, die doorvraagt tot de essentie, die goed kijkt naar je doelen en je drijfveren. Maar die ook ongezouten feedback geeft en komt een advies waarmee je verder kunt. En iemand die rake observaties makkelijk vertaalt in een kraakhelder strategisch verhaal.

Relatie, Ruimte, Richting
BySpeech adviseert al jarenlang bestuurders en (top)managers. Ik verplaats me dus makkelijk in leiders en bekijk elk vraagstuk altijd eerst vanuit drie kanten:
Relatie (hoe is de wisselwerking tussen leider/team/organisatie en omgeving?
Richting (waar wil je samen uitkomen?)
Ruimte (welke route kun je uitstippelen om daar te komen en wat heb je daarvoor nodig?

Daarbij schakel ik heel makkelijk tussen de visie voor morgen en de realiteit van vandaag. En ik zoek altijd de essentie: de vraag achter de vraag. Dankzij mijn jarenlange ervaring adviseur en schrijver zie ik snel de menselijke maat en de emotie achter systemen en processen. Strategische vraagstukken en kansen breng ik makkelijk onder woorden. Dat maakt mijn advies altijd concreet verwoord en praktisch toepasbaar. Voor elk praktisch issue vind ik een vers idee. BySpeech geeft richting bij het nemen van lastige besluiten en bouwt mee aan een strategisch verhaal.

Samenwerken met Jan is een echt partnerschap. Ik de inhoud, samen de politiek en strategie en hij vervolgens het verhaal. Samen werken aan de beste oplossing: eentje die past bij de context en die iedereen begrijpt. Zijn strategische advies biedt inzicht, houvast en versterkt de inhoud. En hij vindt er de goede woorden bij. Wat we samen bedenken, ontwikkelen en uitvoeren staat als een dijk: praktisch, robuust en met oog voor de toekomst.

-Henk Ovink, internationaal watergezant voor de Nederlandse regering en voormalig adviseur van president Barack Obama.