BySpeech traint speechschrijvers Rijksoverheid: Jan Sonneveld (BySpeech) tekent de overeenkomst met Natalie Holwerda-Mieras.

De handtekeningen zijn gezet! De komende vier jaar traint BySpeech speechschrijvers bij de Rijksoverheid. Dat doe ik samen met Natalie Holwerda-Mieras van trainingsbureau Nobbe Mieras.

Dit najaar wordt de training via de Academie voor Overheidscommunicatie gegeven aan speechschrijvers bij ministeries en andere overheden. Uit de aanbesteding – die de Academie deze winter hield – kwam ons plan als beste uit de bus en daar zijn we trots op.

Over BySpeech
BySpeech is de naam waarmee Jan Sonneveld werkt als adviseur, speechschrijver, trainer en coach. Ik werk vanuit de overtuiging dat we het effect van (gesproken) woorden vaak onderschatten. Geen woorden maar daden, zeggen we dan. Maar met de filosoof John L. Austin zeg ik: woorden zijn daden. Ze maken of breken relaties. En juist die maken of breken leiderschap. Leiderschap met ware woorden komt dus van binnenuit. Ik help leiders en organisaties om met oorspronkelijke ideeën en woorden relaties te bouwen en verschil te maken. Dat doe ik voor overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Daarnaast train en coach ik sprekers en (speech)schrijvers, die willen groeien in het ambacht.

Over Nobbe Mieras
Natalie Holwerda-Mieras is mede-oprichter van trainingsbureau Nobbe Mieras. In de afgelopen 15 jaar leerde het bureau duizenden professionals beter presenteren. Ze geven trainingen en lezingen en publiceren boeken en artikelen. We werken veel aan de Zuidas, voor bedrijven als Accenture, Deloitte en ABN AMRO. Maar we zijn ook kind aan huis bij IT- en techbedrijven en de wetenschap. De aanpak van Nobbe Mieras komt voort uit het theater, de retorica en de psychologie.  

Over de Academie voor Overheidscommunicatie
De Academie is het centrum voor kennis en expertise rond communicatie bij de Rijksoverheid. Ze ondersteunt de professionalisering van ambtenaren bij het Rijk en brengt mensen en kennis bij elkaar rond actuele vraagstukken. De Academie hoort bij de Dienst Publiek en Communicatie van het ministerie van Algemene Zaken. 

Comments (1)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.